Coaching & Talentontwikkeling

Tijdens een training ligt de focus met name op het opdoen van kennis en vaardigheden. Maar onder de ‘zichtbare’ kant van ons gedrag gaat een hele wereld schuil. De overtuigingen, persoonlijke kenmerken, waarden en normen die men als mens heeft, bepalen voor een groot gedeelte of het gedrag ook duurzaam verandert.

Coaching

Tijdens een coachingssessie krijgt elke deelnemer 1½ uur exclusief de tijd om te werken aan zijn eigen vraagstukken en ontwikkeling. Soms is dit heel praktisch (“Ik moet volgende week een lastig gesprek voeren en ik wil graag hulp met de voorbereiding”), maar soms ook heel persoonlijk (“Ik heb faalangst, ik slaap slecht, ik heb moeite om mijn boosheid onder controle te houden”).

Wij raden aan om coachingssessies nooit ‘te verplichten’. Coaching gebeurt door middel van een zeer actieve bijdrage van de deelnemer en hiervoor is een intrinsieke motivatie nodig.

Indien u kiest voor coaching is het aan te raden om minimaal 3 sessies per deelnemer in te plannen.

Talentontwikkeling

Als onderdeel van de coaching kan er tevens gekozen worden om bij iedere deelnemer een talentenanalyse (TMA) af te nemen. De TMA geeft inzicht in hoe de persoonlijkheid is opgebouwd. Dit inzicht maakt vaak veel duidelijk voor de deelnemer (“ah…daarom reageer ik dus vaak zo, of vind ik dit zo belangrijk”).

Tijdens het terugkoppelgesprek worden de uitkomsten van de analyse gepresenteerd en uitgelegd. Op deze manier krijgt de deelnemer inzicht in de eigen talentgebieden en ontwikkelmogelijkheden.

Wilt u meer informatie over coaching en/of talentontwikkeling klik dan op deze link